En pub som stötte på ett motslag på sociala medier på grund av sin plan för att försegla en dovecote har vänt sitt beslut.

I puben Captain’s Wife i Sully, Vale of Glamorgan, togs entreprenörer in för att täta strukturen som ger skydd för duvor och duvor.

Caerphilly Bird Rescue beskrev det på Facebook som en “grym, barbarisk handling”.

Puben bad om ursäkt för att inte prata med samhället innan hon fattade sitt ursprungliga beslut och gick med på att öppna dovecote i sina lokaler.

En duftloft är en struktur där duvor eller duvor kan rymmas.

Caerphilly Bird Rescueys första sociala medieinlägg har delats mer än 780 gånger och lockat mer än 470 kommentarer.

Puben sa tidigare att den fattade sitt ursprungliga beslut baserat på det “stora antalet fåglar” med dovecote. Men hon skulle nu kontakta en lokal fågelräddningsgrupp för att “lösa situationen”.

Daisy Shepheard och hennes dotter Delilah sa att de ofta besökte platsen för att föda fåglarna.

“Det är inte en trevlig sak, dessa duvor har varit här i över 80 år, långt innan kaptenens fru var här.

“Det verkar vara ett hål öppet, men fåglarna går inte in igen. Ditt hem är nu förstört och de vill inte gå in igen.”

Jonathan Young sa att han var “mycket upprörd”.

“Jag hörde att de öppnade den igen, jag ville bara kontrollera att de var okej,” sa han.

“Det har varit år sedan att stänga av det så här, det finns bara inget behov.”

Pubens uttalande lade till: “Vårt ursprungliga beslut att blockera duva loftet togs av hälso-, säkerhets- och hygienskäl – på grund av det stora antalet duvor och det totala antalet andra fåglar som använder duva loftet, vilket är en allvarligt ohygienisk miljö . orsakade

“Med öppnandet av duvahuset kommer vi att öka antalet städbesök av våra hygienexperter för att övervaka situationen tills vi har hittat den bästa möjliga lösningen i samarbete med den lokala fågelräddningsgruppen.

“Vi förstår att detta kunde ha gjort bättre i första hand, och vi borde ha kontaktat lokalsamhället innan ett beslut fattades, och vi ber om ursäkt för detta.”