En viktig tolvmånaderskamp mot stigande temperaturer börjar i Madrid den här veckan när FN: s delegater samlas för viktiga samtal.

Förhandlare från nästan 200 länder deltar i den 25: e konferensen för parterna.

Före mötet varnade FN: s generalsekreterare att världen är på väg att återvända.

António Guterres sa att det globala svaret var “helt otillräckligt”.

Konferensen äger rum bland många dåliga nyheter om klimatförändringar de senaste dagarna

Världs meteorologiska organisationen meddelade att växthusgasnivåerna toppade 2018.

FN: s miljöprogram har visat att det finns ett stort gap mellan regeringens utsläppsminskningsplaner och vad som krävs för att upprätthålla 1,5 ° C. Överensstämmelse med denna skyddsjärnväg kräver en femfaldig ökning av ländernas ambitioner att minska koldioxidutsläppen.

FN: s generalsekreterare varnade delegaterna inför mötet att “den punkt där återvändande inte längre är möjlig inte längre är i sikte”.

“Vi måste bara sluta gräva och borra och dra fördel av de enorma möjligheter som förnybara energier och naturbaserade lösningar erbjuder,” sade Guterres.

Herr Guterres uppmanade inte bara förhandlare att öka sina ambitioner att minska koldioxidutsläppen vid detta möte, utan tillkännagav också att Bank of Englands guvernör Mark Carney kommer att ta rollen som FN: s särskilda representant för klimatförändringar och finanser ,

Borde inte detta möte vara i Chile?

Ja, denna årliga händelse, parternas konferens eller COP bör äga rum i den chilenska huvudstaden Santiago i år. Det avbröts av president Sebastián Piñera på grund av pågående oroligheter i landet.

Efter en kort våg av diplomatisk aktivitet meddelade Spanien att den skulle gå in i tomrummet och vara värd för konferensen, med Chile som fortsätter att leda de diplomatiska förhandlingarna.

Spanierna hävdar att det är avgörande att stödja en FN-process som beror på globalt samarbete inför ökad nationalism runt om i världen.

“COP25 kommer att bekräfta att multilateralism är det bästa verktyget för att hantera globala utmaningar som klimatförändringar,” säger Teresa Ribera, den spanska miljöministeren.

“Varken FN eller det internationella samfundet har tappat klimatagendan, trots utmaningarna med att organisera denna händelse eftersom det är ett avgörande ögonblick för genomförande och åtgärder. Spanien erbjöd omedelbart att organisera toppmötet på rekordtid. Det det finns ingen vändpunkt. ” tillbaka. ”
Vad kommer denna samling att göra?

Förhoppningen är att detta möte kommer att inrikta internationella diplomats hjärnor på utmaningens stora skala.

Regeringarna har lovat att uppdatera sina klimatåtaganden till 2020 när COP kommer att äga rum i Glasgow.

Trots forskarnas påtryckningar har de stora förbättringarna av åtagandena hittills bara genomförts.

Många nationer strävar efter kolneutralitet på lång sikt, men har varit långsamma med att lägga konkreta kortsiktiga åtaganden på bordet.

“Cirka 70 länder har åtagit sig att bli klimatneutrala år 2050. Detta måste fortsätta vid COP i Madrid,” sade Sonam Wangdi, ordförande för gruppen för minst utvecklade länder (LDC) i FN: s klimatförhandlingar.

“Vi måste alla vara överens om att vi kan göra vårt rättvisa bidrag. Om detta inte är fallet i Madrid kan det vara för sent för 2020.”

Förhoppningen för Madrid är att mötet kan undvika stora misslyckanden och gå vidare.

Det måste också övervinna två möjliga bananskalor – förlust och skada och kolmarknader.

Vad är förlust och skada och varför är det viktigt?

Förhandlingarna har drivit denna fråga i flera år, men det är troligtvis en konflikt i Madrid.

Förluster och skador är de effekter som länderna inte kan förhindra eller justera.

Vissa experter anser att “förlust” är en fullständig förstörelse av människoliv, livsmiljöer och arter. “Skada” avser något som kan repareras, t.ex. B. gator eller byggnader.

Stigande havsnivåer som inte kan förhindras eller stormar som är förknippade med stigande temperaturer citeras därför som exempel.

Under press från utvecklingsländerna hade klimatförhandlingarna redan inrättat ett speciellt forum 2013 för att diskutera förluster och förluster.